Zelfstandig wonen

Annenborch heeft 34 appartement in het gebouw waarin u zelfstandig kunt wonen en alleen op afspraak zorg nodig heeft. Deze appartementen zijn te huur via Kleine Meierij. Voor de PDF-brochure van Kleine Meierij klikt u hier, voor de bladerbrochure klikt u hier. U heeft u een zorgindicatie nodig om voor deze appartementen in aanmerking te komen en moet zich inschrijven bij Annenborch.

Zorg

Wanneer u in Annenborch een appartement van Kleine Meierij huurt, ontvangt u van ons de geïndiceerde zorg. Als bewoner krijgt u een eigen contactpersoon toegewezen. Deze zorgt voor een voortdurende afstemming van verzorging, verpleging en begeleiding op uw situatie en wensen. Ook voor familie en medewerkers is deze contactpersoon het eerste aanspreekpunt. Zo kunnen we garanderen dat we samen met u de beste keuzes maken ten aanzien van uw woonwensen en zorgplan. Uiteraard respecteren we hierbij uw vrijheid en zelfstandigheid.

Huishoudelijke hulp

Voor huishoudelijke hulp kunt u bij ons terecht. De kosten vallen niet onder de WMO, maar kunnen eventueel betaald worden uit het Persoons Gebonden Budget. Hiervoor doet u een aanvraag bij de gemeente. Op de site van de gemeente vindt u alle informatie over o.a. de aanvraag en een eventuele eigen bijdrage.

Voor vragen kunt u contact opnemen met: 

Anita Hooijmans (coördinator intramurale zorg)

Telefoon: 073-8519605
E-mail: anita.hooijmans@annenborch.nl

Volledig pakket thuis

Heeft u een indicatie voor langdurige zorg (Wlz), maar wilt u zelfstandig blijven wonen in uw huurappartement in Annenborch? Met het Volledig pakket thuis (vpt) ontvangt u alle zorg die u nodig heeft; de zorg die u ook in een van onze zorgappartementen zou krijgen.

Een vpt bestaat uit:

  • Verpleging en verzorging
  • Dagbesteding en welzijnsactiviteiten
  • Maaltijden
  • Hulp bij het huishouden
  • 24-uurs zorg in de nabijheid

U krijgt bij Annenborch een vast aanspreekpunt, met wie u het vpt inricht. Daarna leggen we de afspraken vast in uw zorgplan, zodat onze diensten precies aansluiten bij uw situatie.

Wanneer komt u in aanmerking voor een vpt?

  • Als u een indicatie heeft voor verblijf (ZZP) als het kan met uw gezondheid en als uw veiligheid geen gevaar loopt.
  • Als we de noodzakelijke zorg kunnen leveren in het appartement waar u woont.

Wat hoort niet bij een vpt?

  • De huur van het appartement (inclusief kosten voor gas, water, licht, tv en was)
  • Aanpassingen aan de woning (die vraagt u aan via de Wmo)
  • Alarmeringsapparatuur

Voor vragen kunt u contact opnemen met: 

Marja Theelen (wijkverpleegkundige)

Telefoon: 06-51917307
marja.theelen@annenborch.nl

Trudy van Keulen (zorgbemiddelaar)

Telefoon: 073-8519604
trudy.vkeulen@annenborch.nl

Maaltijden

Gasterij de Hoef is voor onze bewoners een belangrijke plek waar ontmoeting en lekker eten samen komen. Het restaurant is de hele dag geopend.      

Tussen 12.00 - 13.30 en 17.00 - 18.00 uur serveren we een warme maaltijd. Daarnaast kunt u de gehele dag gebruik maken van de kleine kaart. U kunt er als bewoner van Anneborch zelf voor kiezen om de maaltijden in uw appartement of in het restaurant te nuttigen. En natuurlijk houden we rekening met uw specifieke dieetwensen.

Voor warme maaltijden aan huis in Rosmalen kunt u contact opnemen met: 
Mieke Timmers, telefoon 073-8519600
mieke.timmers@annenborch.nl