Samen sterk voor u

De Annenborch en Familiae bundelen krachten

ROSMALEN. De Annenborch en Familiae werken sinds kort samen om meer en gerichter service te kunnen bieden aan ouderen en hun mantelzorgers. Het leveren van zorg in combinatie met een brede dienstverlening is volgens beide partijen het antwoord op de behoefte van steeds meer ouderen.

Ontzorging mantelzorgers
De behoefte van ouderen aan zorg en medische ondersteuning gaat steeds vaker gepaard met de vraag naar andere hulp. Naar praktische thuishulp bijvoorbeeld, naar thuisadministratie of naar persoonlijke begeleiding. Het komt ook regelmatig voor dat de wens verder reikt. Als het ouderlijk huis verkocht moet worden, als er nalatenschap kwesties spelen of als er ander regelwerk te doen valt. In veel gevallen verwijst de zorgverlener naar familie. Sinds kort verwijzen de medewerkers van Ouderenzorg De Annenborch naar Familiae.

Familiae
Familiae is een sociale onderneming met een mantelzorg serviceconcept die veel voorkomende vragen en vraagstukken beantwoordt. Familiae biedt persoonlijke assistentie op
maat en ontzorgt daarmee niet alleen de cliënt zelf maar vooral ook hun kinderen en/of andere mantelzorgers. Familiae heeft deze dienstverlening onderverdeeld in herkenbare categorieën. Die vindt u op www.samensterkvooru.nl. De Familiae servicedesk is overdag beschikbaar voor alle soorten vragen, een praatje of het concreet oplossen van een probleem. Mocht er behoefte zijn aan een persoonlijke assistent, dan wordt dat ook meteen geregeld. Op de website vindt u meer informatie over de samenwerking zelf, over tarieven en mogelijkheden en links naar de beide partners.

Inloopspreekuur
Belangstellenden kunnen iedere eerste dinsdag van de maand terecht in het restaurant van De Annenborch op het gratis spreekuur van13:30u - 15:30u. Familiae’s persoonlijke dienstverlening sluit naadloos aan bij de manier waarop De Annenborch zorg wil leveren, namelijk zo compleet mogelijk. Het is dan ook een bundeling van krachten die past binnen de nieuwe zorg zoals die in Nederland vanaf dit jaar 2015 wordt ingevoerd. De Annenborch en Familiae maken daar samen ‘het nieuwe ouder worden’ van. Zelfbewustheid, zelfredzaamheid en optimaal welzijn zijn daar
belangrijke kenmerken van.

Kijk voor meer informatie op: www.samensterkvooru.nl