Wereldrecord aerobics met ouderen door Olga Commandeur-Open Dag

Op haar open dag van 11 oktober wil De Annenborch het wereldrecord aerobics met ouderen verbreken. De Annenborch zet Olga Commandeur in om deze uitdaging aan te gaan en de deelnemers te begeleiden. Op deze manier wil De Annenborch aandacht vragen voor vitaliteit onder ouderen.

Olga Commandeur
Op 11 oktober, tijdens de open dag, vindt in De Annenborch het wereldrecord aerobics met ouderen plaats. Olga Commandeur, bekend van het tv programma 'Nederland in beweging', begeleidt om 15.00 uur de deelnemers. Iedereen kan zonder aanmelding meedoen. Het restaurant van De Annenborch is voor deze gelegenheid omgebouwd tot sportzaal.

Vitaliteit
De ontwikkelingen in de zorg volgen elkaar in snel tempo op en een belangrijk uitgangspunt is de zelfredzaamheid van ouderen. Langer zelfstandig thuis wonen en een groter beroep op mantelzorg zijn kenmerkend voor de veranderingen. "Met deze actie laten we op een ludieke manier zien dat er nog veel ouderen zijn die op hun eigen manier en in hun eigen tempo actief kunnen deelnemen", aldus Henk Hermsen, directeur bestuurder van De Annenborch. "Goede begeleiding en zorg blijft nodig, maar wij richten ons op wat ouderen nog kunnen. Mee blijven doen is voor ouderen van groot belang". De Annenborch biedt een ruim programma aan activiteiten waar ouderen uit Rosmalen dagelijks aan mee kunnen doen. 

Open dag
De Annenborch combineert de recordpoging met haar open dag. Van 14.00 uur tot 17.00 uur is iedereen welkom aan de Hoef 100. Niet alleen presenteert De Annenborch zichzelf, maar bezoekers kunnen ook kennismaken met Kleine Meierij die appartementen verhuurt op De Hoef. Ook Hooijmans kapsalon, kinderdagverblijf Zoete-Lieve-Gerritje en Senioren Computer Leercentrum, die allemaal in hetzelfde gebouw gevestigd zijn, nemen deel aan de open dag.

Bezoekers wordt aangeraden op de fiets of te voet te komen in verband met beperkte parkeergelegenheid.