Nieuws

IMG_20210429_WA0000.jpg?hash=079f7a5d5a32329bKoninklijke onderscheiding Bert van Lokven

Op woensdag 28 april 2021 werd het officieel: onze trouwe vrijwilliger Bert van Lokven is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd een lintje uit te reiken aan Bert van Lokven. Traditiegetrouw is dat bekend gemaakt op de laatste werkdag voor Koningsdag. Op maandagochtend kwam burgemeester Jack Mikkers het Bert zelf vertellen. Hij verraste Bert met een bezoek buiten bij de ingang van Annenborch. 

Grote eer
Vorig jaar deze tijd kregen we het verzoek of wij een aanbevelingsbrief wilden schrijven voor Bert van Lokven om een Koninklijke onderscheiding aan te vragen voor het vrijwilligerswerk dat hij verricht voor en bij Annenborch. Dat deden we graag, het werd een brief van twee kantjes. De inhoud ervan strekt hem tot eer, het lintje is verdiend.

Rol van betekenis
Al meer dan 30 jaar is Bert een graag geziene gast bij Annenborch. Vanaf het moment dat zijn vrouw Thea in 1989 receptioniste werd, was hij altijd bereid te komen helpen als er een hand- en spandiensten nodig waren. Eerst zo nu en dan, en nu al járenlang vervult hij 7 dagen in de week meerdere rollen op zijn eigen vrolijke wijze.

Alleskunner
Bert kan alles. Als koster en als misdienaar, is hij dé ondersteuner bij de viering van de Heilige Mis of Avondwake. Bert helpt bewoners bij de boodschappen, de financiën en administratie. Men vertrouwt hem de belangrijkste zaken toe. Huismeester, dagelijks huisvuil ophalen, Bert doet het opgeruimd. Net zo goed brengt hij maaltijden rond, zorgt hij voor het wegwijs maken van gasten, plant hij routes over de week, neemt bestellingen op en sjouwt spullen heen en terug.

Hiep, hiep, hoera!
Wij feliciteren Bert van harte met zijn onderscheiding en bedanken hem voor zijn jarenlange onderscheidende en belangeloze inzet voor Annenborch. Dat waarderen wij bijzonder. De eer die uitgaat van het lintje heeft hij ten zeerste verdiend. 

 • 8 juni 2021

  Nieuws van Annenborch

  Hier leest u de laatste nieuwtjes van Annenborch.

  Nieuwsbrief 8 juni 2021

  Lees meer
 • 16 april 2021

  Annenborch gaat soepel versoepelen

  Hier een nieuwsbericht over nieuwe mogelijkheden, nu de meeste mensen die in Annenborch wonen of werken gevaccineerd zijn.

  Lees meer
 • 15 maart 2021

  De eerste stap naar versoepelingen

  We kijken allemaal uit naar de lente. Niet alleen vanwege het mooie weer, maar vooral omdat we dan – naar verwachting – stappen kunnen zetten naar een leven met meer vrijheid. 

  Lees meer
 • 1 januari 2021

  Besmettingen in Annenborch: twee cohorten

  Op deze eerste dag van het nieuwe jaar wens ik u een heel gezond en goed nieuw jaar met heel veel gelukkige momenten om van te genieten.

  Het virus kent geen genade. Op de laatste dag van het oude jaar hebben we moeten constateren dat we onder bewoners een aantal positief geteste mensen hebben die zich ziek voelen bovendien. We zijn daarom genoodzaakt strenge maatregelen te nemen, en weer twee cohorten in te richten om verdere verspreiding in huis te voorkomen. Lees via deze link 20210101 Nieuwsbrief cohorten januari 2021verder voor het hele bericht.

  Lees meer
 • 19 december 2020

  Jeroen Bosch Ziekenhuis, zorgcentra en huisartsen doen klemmend beroep: 'Ik maak me zorgen'

  Het aantal besmette bewoners in zorgcentra in Noordoost-Brabant is in een week tijd met 100 gestegen naar 360. Met de kerstdagen in zicht doen JBZ, zorgcentra en huisartsen in de regio Den Bosch en Meierij mede daarom een klemmend beroep op het gezonde verstand van mensen zich aan regels te houden. ‘Soms maak ik me écht zorgen'. 

  Lees meer
 • 28 oktober 2020

  Nieuws over de Zorgbonus

  Het kabinet bedankt zorgmedewerkers met een bonus

  In de coronacrisis hebben vele medewerkers in de zorgsector een uitzonderlijke prestatie geleverd. Het kabinet wil haar waardering uiten en deze zorgmedewerkers bedanken voor hun uitzonderlijke inzet door het uitdelen van een bonus van € 1000,- netto.

  Annenborch heeft op 27 oktober een aanvraag gedaan voor medewerkers die in aanmerking komen voor de bonus.

  Lees verder: Nieuwsbrief Zorgbonus Medewerkers.

  Lees meer
 • 31 augustus 2020

  Thuis in Rosmalen Quiz - deel 6 terugblik

  De organisatoren van de Familiequiz kijken met veel plezier terug op dit project dat heel veel positieve reacties opriep. Heel veel mensen wierpen zich steeds weer fanatiek op elke nieuwe ronde vragen en deden er alles aan om zoveel mogelijk goede antwoorden te vinden.

  Lees hier verder voor deel 1

  Lees hier verder voor deel 2

  Lees meer
 • 27-08-2020

  Annenborch zoekt een Organisatorisch talent, creatieve duizendpoot, echte samenwerker met een heel groot hart

  Wat ga je doen? Je gaat deel uit maken van Team Welzijn, dat zich bezig houdt met alle activiteiten en evenementen in Annenborch. Lees hier de volledige tekst van de vacature. 

  Wat ga je doen? Je gaat deel uit maken van Team Welzijn, dat zich bezig houdt met alle activiteiten en evenementen in Annenborch.

  Lees meer
 • 12 juli 2020

  Column Linda Akkermans in Algemeen Dagblad

  Alsof het in Brabant alleen maar knus en keigezellig is.

  Soms, na een paar biertjes, kan ik het ook voelen: het lied Brabant, het officieuze volkslied van mijn provincie waarin Guus Meeuwis bezingt hoe hij daar loopt in die te stille stad. Dat-ie eigenlijk nooit last van heimwee heeft gehad. Maar de mensen ze slapen, de wereld gaat dicht. En dan denkt hij aan Brabant, want daar brandt nog licht

  Lees hier het artikel.

  Lees meer
 • 30 juni 2020

  “Het restaurant gaat weer open”

  Hoe maakt Annenborch van de nood een deugd? De maaltijd voorziening voor bewoners vanaf 1 juli 2020

  Eerst het heuglijk nieuws, waar u met smart op zat te wachten: het restaurant gaat op woensdag 1 juli weer open voor bewoners! 

  Lees hier het volledige bericht.

  Lees meer
 • 5 juni 2020

  Verruiming volgende stap

  De afgelopen twee weken heeft u weer kunnen genieten van uw eigen geliefden door de verruiming van de bezoekregeling. Gelukkig is dat heel erg goed gegaan. De blije gezichten bewezen het en we hebben tot op heden geen nieuwe besmetting opgedaan. Minister de Jonge heeft aangekondigd eerder dan 15 juli de volgende stap te willen zetten en per 15 juni twee bezoekers per keer weer toe te staan. Klik hier voor het volledige bericht.

  Lees meer
 • 21 mei 2020

  Annenborch, intelligente verruiming bezoek

  Wat heerlijk om u na ruim twee maanden een brief te mogen sturen met goed nieuws! 

   Annenborch, vanaf 05 mei weer Corona-vrij

  We hebben nu ruim twee weken lang geen nieuwe besmettingen meer gehad, niet onder bewoners en ook niet onder medewerkers. Dat geeft de burger moed. We kunnen en durven de hele strenge quarantaine maatregelen weer op te heffen en volgen daarom met plezier de versoepeling waar Nederland zich op laat voorstaan. Lees hier verder.

  Lees meer
 • 8 mei 2020

  Annenborch, (on)mogelijkheden na 11 mei ’20 (bezoekregeling)

  Woensdag keken er 7 miljoen Nederlanders naar de persconferentie. Wij allemaal met maar één echt groot verlangen: komt er verruiming van de bezoekersregeling? Helaas kwam dat verlossende antwoord er (nog) niet voor Annenborch. Nederland gaat per veiligheidsregio één ouderenzorglocatie openstellen voor bezoek. Dat zijn landelijk in totaal 25 locaties. De GGD volgt twee weken nauwgezet die locaties en onderzoekt of het toelaten van bezoek gevolgen heeft voor het aantal besmettingen binnen en buiten dat pand. Aan de hand van die gegevens wordt bepaald of andere verzorgings- en verpleeghuizen in Nederland ook weer bezoek kunnen toelaten. Lees hier verder.

  Lees meer
 • 3 mei 2020

  Thuis in Rosmalen maakt gezellige familiequiz

  De Stichting Thuis in Rosmalen, organisator van jaarlijkse sociaal culturele programma’s, komt met een luchtige familiequiz die voor wat gezelligheid kan zorgen.Elke twee weken komt er een lijstje met tien vragen over onderwerpen die de geschiedenis van Rosmalen weerspiegelen. De vragen kunnen gaan over sport, muziek, cultuur, bedrijfsleven, verenigingen, markante personen, memorabele momenten en er is steeds een fotovraag die fotograaf Karel Goossens maakt.De vragen worden gepubliceerd op de websites van de ROS, Thuis in het Nieuws, Thuis in Rosmalen, HEVO, Beleef Rosmalen, Annenborch, Satisfaction Rosmalen en Heemkundekring Rosmalen. Lees hier hoe u meedoet.

  Lees meer
 • 17 april 2020

  Steuntje in de rug van Clientenraad Annenborch

  Op vrijdag 17 april jl. stuurde de Clientenraad van Annenborch een brief naar alle clienten en contactpersonen van Annenborch. De inhoud van deze brief kunt u hier lezen.

  Lees meer
 • 8 april 2020

  Annenborch, herpakt zich

  We hoopten, misschien wel tegen beter weten in, bijna drie weken lang dat het virus aan de cliënten van Annenborch voorbij zou gaan. Op vrijdag, toen wij de eerste besmetting bevestigd kregen, was die illusie over. Vandaag leest u hoe wij ons daar nu toe verhouden en wat dat voor u betekent. Lees hier verder.

  Lees meer
 • 3 april 2020

  Annenborch, eerste bevestigde besmetting een feit

  Bevestigde besmetting Zoals u misschien al officieel/informeel hebt gehoord is er sinds gisteravond sprake van een bevestigde besmetting bij een bewoner. Gelukkig is er sprake van milde klachten. 

  Professioneel Door de betrokken artsen en de GGD worden we geprezen voor onze professionele wijze van werken. Zij beschouwen deze besmetting als onvermijdelijk en vinden het bewonderenswaardig dat we het zolang hebben weten te voorkomen. Ze drukken ons tegelijkertijd op het hart dat we vasthoudend moeten zijn in het beleid en heel streng de richtlijnen moeten blijven volgen. Lees hier verder.

  Lees meer
 • 31 maart 2020

  Bezoekverbod: Annenborch bedankt u voor uw steun en begrip

  Het zijn erbarmelijke tijden. Iedereen in brandhaard Brabant kent ondertussen hele verdrietige situaties van geliefden en via via. De impact daarvan is enorm. Elkaar op afstand houden in tijden dat je elkaar van dichtbij nodig hebt, is zo tegennatuurlijk dat het pijn doet.

  Binnen Annenborch merken we dat ieder moment van de dag. Lees hier verder.

  Lees meer
 • 21 maart 2020

  Hoe houdt u liefde en besmetting op afstand?

  In deze brief richten we ons speciaal tot u die thuis zorg van ons ontvangt buíten het pand van Annenborch. Lees hier verder.

  Lees meer
 • 24 maart 2020

  Hartelijk dank

  Rosmalen hartelijk dank, houdt moed het gaat ons goed. Kijk ons filmpje

  Lees meer
 • 18 maart 2020

  Annenborch, hoe (onder)houden we liefde op afstand?

  Dit is de vierde nieuwsbrief in één week tijd. Waar we begonnen met brede informatie, en persoonlijke uitleg aan iedereen die we tegenkwamen, beperken we ons steeds meer tot directe instructies en schriftelijke communicatie. Dat is tegengesteld aan wat wij mensen willen en nodig hebben in tijden van crisis.

  Persoonlijk contact, elkaar de hand vasthouden, een kus en een knuffel als het moeilijk is, zijn uitingen van wederzijds begrip en troost. En tóch staan we het niet toe. Lees verder.

  Lees meer
 • 16 maart 2020

  Annenborch zingt

  Zing met ons mee. Vanaf vandaag zingt Annenborch iedere dag om 15.00 uur!

  Kijk het filmpje

  Dag 1: 16 maart

  Dag 2: 17 maart

  Dag 3:18 maart

  Dag 4: 19 maart

  Lees meer
 • 15 maart 2020

  Sociale Onthouding: Annenborch gaat tijdelijk nóg meer dicht

  In de regio houden we dagelijks de aantallen bij van het aantal van Covid-19 verdachte cliënten en medewerkers. Zaterdag zat er een scherpe stijging in bij collega ouderenzorginstellingen. 

  Ik ben onder de indruk geraakt hoe groot de narigheid is wanneer men geconfronteerd wordt met een corona besmetting. Ook als ik luister naar de deskundigen moet iedere vorm van bagatelliseren van deze situatie buiten beschouwing gelaten worden. Lees verder.

  Voor degene die wat uitgebreidere informatie / uitleg wil, over verspreiding en indammen van het virus Covid-19 verwijzen wij naar de volgende filmpjes:

  https://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/389594-flatten-the-curve-nos-op-3-legt-uit-hoe-je-levens-kunt-redden

   

  https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/corona-simulator/

   

  Lees meer
 • 13 maart 2020

  Sociale Onthouding: Annenborch doet de voordeur dicht! Aangescherpte maatregel

  Het kan u niet ontgaan zijn, Nederland neemt steeds verdergaande maatregelen om maar te voorkomen dat we een niet te beheersen uitbraak krijgen van het Corona virus. Voor Brabant geldt nog eens te meer dat het strenge beleid vooral hier vorm en voorbeeld moet krijgen. Als Annenborch conformeren we ons daar aan en maken we eigen opvattingen en oplossingen ondergeschikt aan de instructies vanuit de regio. Lees verder.

  Lees meer
 • 5 augustus 2019

  Oliebollen in kermistijd bij Annenborch

  Lees meer
 • 16-11-2018

  Een terugblik op de Scootmobiel Challenge

  Klik hier voor een overzicht van alle foto's van de Scootmobiel Challenge van 16 september.

  Lees meer
 • 13-09-2018

  Scheuren in een Scootmobiel

  Scootmobiel Challenge op Circuit Annenborch!

  Zondag 16 september van 11.00 tot 17.00 uur

  Hoe hard kun je eigenlijk rijden in een scootmobiel? En hoe behendig moet je ervoor zijn?  Kom erachter op zondag 16 september. Vanaf 11.00 kunt u dan getuige zijn van een spannende wedstrijd op een bijzonder speelveld. In een ludiek wedstrijdverband gaan 24 teams op een gezellige manier de strijd aan met elkaar. En tegelijkertijd krijgt u als bezoeker de gelegenheid een kijkje te nemen in Annenborch. We zijn onderdeel van de Rosmalense samenleving en willen het leven van ouderen zo mooi mogelijk maken. Kennismaken met elkaar hoort daar zeker bij! Vanaf 16:00 is de prijsuitreiking in het restaurant van Annenborch

  Lees meer
 • 20 september 2017

  Annenborch geslaagd voor nieuwe HKZ norm

  Vol trots en met ontzettend veel genoegen kunnen wij meedelen dat wij in het eindoordeel van extern auditor Loes Hoekstra te horen hebben gekregen dat wij als Annenborch voldoen aan de nieuwe HKZ-norm!

  Lees meer
 • 29 juni 2017

  Publicatie Personeelsgegevens 2017

  Klik hier voor de publicatie personeelsgegevens 2017

  Lees meer
 • 16 mei 2014

  Annenborch opnieuw HKZ proof

  Recent heeft De Annenborch weer de externe audit HKZ afgesloten waarin wij als organisatie weer flink onder de loep zijn genomen.

  Lees meer