Zelfstandig wonen

Annenborch heeft 34 appartement in het gebouw waarin u zelfstandig kunt wonen en alleen op afspraak zorg ontvangt. Deze appartementen zijn te huur via woonstichting JOOST.  Om voor deze appartementen in aanmerking te komen hebt u een zorgindicatie nodig en moet u zich inschrijven bij Annenborch.  

Hier vindt u de brochure van woonstichting JOOST. (voorheen Kleine Meierij)
Hier vindt u de bladerbare brochure van woonstichting JOOST. (voorheen Kleine Meierij)

Zorg

Wanneer u in Annenborch een appartement van woonstichting JOOST. huurt, ontvangt u van ons de geïndiceerde zorg. U krijgt een eigen contactpersoon toegewezen. Deze zorgt voor een voortdurende afstemming van verzorging, verpleging en begeleiding op uw situatie en wensen. Ook voor familie en medewerkers is deze contactpersoon het eerste aanspreekpunt. Zo kunnen we garanderen dat we samen met u de beste keuzes maken voor uw woonwensen en zorgplan. Uiteraard respecteren we hierbij uw vrijheid en zelfstandigheid.

Huishoudelijke hulp

Voor huishoudelijke hulp kunt u bij ons terecht. De kosten vallen niet onder de WMO, maar kunnen eventueel betaald worden uit het Persoons Gebonden Budget. Hiervoor doet u een aanvraag bij de gemeente. Op de site van de gemeente vindt u alle informatie over o.a. de aanvraag en een eventuele eigen bijdrage.

Voor vragen kunt u contact opnemen met: 

Anita Hooijmans (teamhoofd intramurale zorg)

Telefoon: 073-8519600 E-mail: anita.hooijmans@annenborch.nl

Volledig pakket thuis

Heeft u een indicatie voor langdurige zorg (WLZ), maar wilt u zelfstandig blijven wonen in uw huurappartement in Annenborch? Dat kan! Met het Volledig pakket thuis (vpt) ontvangt u alle zorg die u nodig heeft: de zorg die u ook in een van onze zorgappartementen zou krijgen.

Een vpt bestaat uit:

  • Verpleging en verzorging
  • Dagbesteding en welzijnsactiviteiten
  • Maaltijden
  • Hulp bij het huishouden
  • 24-uurs zorg in de nabijheid

U krijgt bij Annenborch een vast aanspreekpunt, met wie u het vpt inricht. Daarna leggen we de afspraken vast in uw zorgplan, zodat onze diensten precies aansluiten op uw situatie.

Wanneer komt u in aanmerking voor een vpt?

  • Als u een indicatie heeft voor verblijf (ZZP) als het kan met uw gezondheid en als uw veiligheid geen gevaar loopt.
  • Als we de noodzakelijke zorg kunnen leveren in het appartement waar u woont.

Wat hoort niet bij een vpt?

  • De huur van het appartement (inclusief kosten voor gas, water, licht, tv en was)
  • Aanpassingen aan de woning (die vraagt u aan via de WMO)
  • Alarmeringsapparatuur

Voor vragen kunt u contact opnemen met: 

Marja Theelen (teamhoofd Thuiszorg)

Telefoon: 06-51917307
marja.theelen@annenborch.nl

Trudy van Keulen (zorgbemiddelaar)

Telefoon: 073-8519600
trudy.vkeulen@annenborch.nl

Maaltijden

Ons restaurant 'Gasterij de Hoef' is een echte ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers. Daar komen gezelligheid en lekker eten samen. U kunt de hele dag in het restaurant terecht.      

Tussen 12.00 - 13.30 en 17.00 - 18.00 uur serveren we een warme maaltijd. Daarnaast kunt u de gehele dag gebruik maken van de kleine kaart. U kunt er als bewoner van Anneborch zelf voor kiezen om de maaltijden in uw appartement of in het restaurant te nuttigen. En natuurlijk houden we rekening met uw specifieke dieetwensen als dat wenselijk is.

Wist u trouwens dat we ook warme maaltijden aan huis bezorgen in Rosmalen? Wilt u van deze dienst gebruik maken, neem dan contact op met: Mieke Timmers (hoofd Voeding)

Telefoon 073-8519600

mieke.timmers@annenborch.nl