Zorg bij dementie

Er zijn diverse stadia van dementie. Aan bewoners met beginnende dementie bieden wij intern dagbegeleiding aan. Met structuur en extra persoonlijke aandacht voorop geplaatst. Zo ontwikkelen we een plan, waarbij zowel het welzijn als een fijne dagbeleving centraal staan. Hierbij maken we ook gebruik van de samenwerking met kinderdagverblijf Zoete Lieve Gerritje.

Appartement op gesloten afdeling

Voor bewoners met ernstige geheugenproblematiek die een BOPZ-indicatie hebben, heeft Annenborch twintig appartementen gereserveerd op een gesloten afdeling. Naast optimale zorg bieden wij deze bewoners een huiselijke sfeer, veiligheid, bescherming en een persoonlijke ruimte. We nodigen de bewoners uit om deel te nemen aan (groeps)activiteiten die passen bij (de sfeer van) de groep. Bij mooi weer maken we graag gebruik van de gezamenlijke binnentuin. 

Autonomie

In de benadering van de bewoners respecteren en honoreren we zoveel mogelijk hun individuele wensen. Indien mogelijk hebben bewoners zelf inspraak in de manier waarop hun verzorging wordt geregeld. Om zelfstandigheid zo lang mogelijk te behouden, stimuleren we de zelfstandigheid die een bewoner nog heeft. We betrekken de zorgvertegenwoordiger van de bewoner om de benadering van de bewoner zo veel mogelijk te laten aansluiten bij de persoonlijke voorkeuren.

Wilsbekwaam

We vinden het heel belangrijk dat een bewoner zijn wil kan uiten. Onze medewerkers reageren hier altijd respectvol op en nemen de bewoner serieus. Zolang het toelaatbaar en uitvoerbaar is, volgen we de wensen van de bewoner. Daarom stimuleren we bewoners duidelijk te maken wat hun wensen zijn. Onze medewerkers bekijken altijd op een respectvolle manier of de bewoner wilsbekwaam is met betrekking tot het onderwerp.

Privacy

Uitgangspunt voor Annenborch is om voor al haar bewoners de privacy zo veel mogelijk te waarborgen. De bewoner heeft een eigen sleutel van zijn appartement en kan zelf zijn appartement inrichten, afsluiten en bezoek ontvangen wanneer hij dit wil.

Groepsbenadering

De afdeling bestaat uit twee kleine groepen van ieder 10 bewoners. Iedere groep heeft een eigen gezamenlijke huiskamer, die grenst aan de binnentuin. Naast de individuele benadering van de bewoners, stimuleren we de bewoners deel te nemen aan groepsactiviteiten. Op vaste momenten van de dag bieden we activiteiten aan, zodat een dagstructuur ontstaat

Familie

Op deze afdeling heeft  een familielid (zorgvertegenwoordiger) de rol van belangenbehartiger. Zeker hier is dat een cruciale en onmisbare rol. Wij informeren de zorgvertegenwoordiger altijd goed over ontwikkelingen die de bewoner doormaakt of over veranderingen op de afdeling. Ook betrekken we de zorgvertegenwoordiger bij de zorg aan de bewoner. En voor onze bewoners is het van belang dat de familiebanden blijven bestaan.

Het appartement

Ieder appartement wordt aangeboden met een bed en een linnenkast en kan vervolgens naar eigen keuze en smaak ingericht worden. De appartementen beschikken over een tv aansluiting en hebben elk een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. 

Vragen?

Voor vragen kunt u van maandag t/m donderdag vanaf 10.30 uur contact opnemen met:

Trudy van Keulen (zorgbemiddelaar)

Telefoon:           073-8519604

E-mail:              trudy.vkeulen@annenborch.nl